Om bogen

DSC_5312bw

Det er en vigtig opgave for skolen at bidrage til, at børn opdager glæden ved at lave mad og samtidig får viden om råvarer, sundhed, madlavning og madkultur.

Det er udgangspunktet for folkeskolens nye fag madkundskab, og dette er den store og uomgængelige grundbog.

De fleste børn kender kostrådene og hører fra forældre, lærere og medierne om betydningen af at spise sundt. Alligevel springer hver femte skoleelev over 11 frokosten over mere end to gange om ugen, og kun ganske få deltager i madlavningen derhjemme. Næsten hver tiende er overvægtig, mens omkring hver fjerde er på slankekur.

Madkundskab rummer al den grundlæggende teori og praksis for både undervisere og studerende. Der er lagt vægt på at introducere væsentlige områder som sundhed, ernæring, fødevarer, madlavning og madkultur på en inspirerende måde, som giver voksne og børn den bedst mulige ballast, uanset om det gælder grundlæggende teknikker, sundhed eller madlavning.

Nordea-fonden støtter udgivelsen af Madkundskab og forærer 1.000 skoler en bog. Skolerne er fundet via lodtrækning. Bøgerne udsendes i uge 36: ”Vi håber, at Madkundskab-bogen kommer ud på rigtig mange skoler og styrker den faglige undervisning og elevernes læring, interesse og glæde ved mad,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, der støtter gode liv.